Over Mr. Marrakech

Als zelfstandig ondernemer verzorg ik namelijk al ruim 20 jaar de marketing & communicatie voor bedrijven in het luxe segment. Daarbij ben ik bladenmaker en founding editor van het glossy lifestyle magazine Tulp en organiseerde gedurende de laatste 18 jaar het luxe Lifestyle & Business event PURO. Vooral dat laatste gebeuren resulteerde weer in een aantal netwerktrips naar Marrakech, die ik voor mijn zakelijke contacten mocht opzetten en begeleiden. U begrijpt: al deze activiteiten tezamen brachten mij op de meest uiteenlopende plaatsen ter wereld maar toch bleef – en is nog steeds – Marrakech mijn onbetwiste oogappel. Steeds weer ontdekte ik er nieuwe, bijna sprookjesachtige “verborgen” plekken, waar de doorsnee toerist nooit komt, en smulde van de aromatische, authentiek Marokkaanse keuken, zoals die al vele generaties van moeder op dochter wordt doorgegeven; gerechten die je nooit in standaardrestaurants zult kunnen proeven. Steeds meer ging ik beseffen hoe intens mooi en veelzijdig De Rode Stad in feite is. En juist dat gevoel, deze unieke ervaring, wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen.

Mr Marrakech
Cultuursnuiven Homepage

CULTUURSNUIVEN

Nou, dat kun je in Marrakech wel. Niet voor niets behoort deze kleurrijke stad tot de zogenoemde Koningssteden van Marokko. De indrukwekkende, vaak eeuwenoude gebouwen spreken voor zich. En je hoeft geen “cultuurnerd” te zijn om daarvan te genieten. Verlies je gedachten – en misschien een beetje van je gestreste zelf – in de wirwar van straatjes van de oude medina; ondergetekende, Mr. Marrakech, zorgt dat je niet de weg kwijtraakt! En wat is het daarna heerlijk om even uit te blazen, onder het genot van een kopje muntthee, in een prachtige palmentuin of op de koele binnenplaats van een riad, met zingende vogels en een klaterende fontein. Ja, de verweerde oude muren van de prachtige Rode Stad herbergen tal van zulke verrassende, “geheime” plekjes.

Gastronomie Homepage

GASTRONOMIE

Nu we het toch over cultuur hebben: daartoe behoort vanzelfsprekend ook de gastronomie. Dankzij mijn goede contacten – en het feit dat mijn oorspronkelijke roots in Marokko liggen – weet ik precies waar je kunt genieten van de lekkerste hapjes. Of het nu om de sappigste dadels gaat, het meest geurige brood, supervers zeebanket of een smeuïge tajine. Om nog maar te zwijgen van “mijn” specialiteitenrestaurants, variërend van knusse huiskamerknijpjes tot chique haute cuisine. Wilt u zelf eens “losgaan” in de keuken? Dan organiseert Mr. Marrakech een culinaire workshop waarbij je de handen uit de (koks)mouwen mag steken. We doen gezamenlijk boodschappen in de souk, gaan daarmee enthousiast aan de slag en genieten daarna van de zelfbereide, uiteraard puur Marokkaanse maaltijd.

33

BERGEN EN WOESTIJN

De besneeuwde toppen van de Atlas vormen het achterdoek van de Rode Stad, met daarachter het uitgestrekte oker van de Sahara; een koninklijke driekleur, die noodt tot een ontdekkingstocht. Ik voel mij thuis in deze legendarische driehoek, het land van Berbers en Nomaden, weet er de mooiste panorama’s te vinden en spreek nog steeds hun eigen taal. Graag wil ik u meetronen op een trektocht naar mijn geboortegrond – eerst met luxe vervoer wel te verstaan – om dan ter plaatse over te stappen op het deinende “schip van de woestijn”…de onverbeterlijke kameel! Die bonte karavaan voert u dan naar onze romantische overnachtingsplek: een authentiek tentenkamp, waar we eten en muziek maken rond het knapperende vuur onder het fonkelende uitspansel van de sterren. Een droom die u nooit meer zult vergeten.

"en juist dat gevoel, deze unieke ervaring, wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen''

nl_NLNL