Aangenaam, Mister Marrakech!

Mag ik mij aan u voorstellen?

Ik ben Mister Marrakech, uw persoonlijke reisleider naar misschien wel de meest bijzondere stad ter wereld… in elk geval míjn favoriete stad! Ik ken de stad en de streek als mijn broekzak.

Ik ben geboren in een klein dorpje aan de voet van het Atlasgebergte maar als tweejarige peuter met mijn ouders naar Nederland verhuisd, waar mijn vader lonend werk vond. Zodoende voel ik mij eigenlijk vooral Nederlander, maar Marokko bleef altijd trekken. Die band werd gevoed door de jaarlijkse vakanties van ons gezin bij mijn grootouders. Als klein ventje mocht ik dan met mijn vader mee naar De Grote Stad en stond ik ademloos te kijken naar het bonte gewemel van kleuren in de souk en werd ik geprikkeld door de zinderende geuren. Ik bewonderde er de imposante paleizen en moskeeën, de koperslagers en tapijtwevers en – niet in de laatste plaats natuurlijk – de muzikanten en exotische slangenbezweerders. Dat alles maakte de reislust in mij wakker. En ik prijs mijzelf gelukkig dat ik van deze ontluikende hobby nadien mijn werk heb weten te maken.

Als zelfstandig ondernemer verzorg ik intussen al ruim 23 jaar de marketing & communicatie voor bedrijven in het luxe segment. Daarbij ben ik bladenmaker en founding editor van het glossy lifestyle magazine TULP, bladenmaker voor bedrijven, verzorg ik zakelijke/commerciële PR en organiseer ik al 20 jaar het luxe Lifestyle & Business Event PURO. Dat laatste leidde tot een aantal netwerktrips naar Marrakech, die ik voor mijn zakelijke contacten mocht opzetten en begeleiden. Al deze activiteiten tezamen brachten mij op de meest uiteenlopende plaatsen ter wereld. En toch bleef – en is nog steeds – Marrakech mijn onbetwiste oogappel. Steeds weer ontdekte ik er nieuwe, bijna sprookjesachtige ‘verborgen’ plekken, waar de doorsnee toerist nooit komt, en smulde van de aromatische, authentieke Marokkaanse keuken, zoals die al vele generaties van moeder op dochter wordt doorgegeven; gerechten die je nooit in standaardrestaurants zult kunnen proeven. Steeds meer ging ik beseffen hoe intens mooi en veelzijdig De Rode Stad is. En juist dat gevoel, deze unieke ervaring, wil ik graag met u delen.

Mijn werkwijze

Persoonlijke begeleiding uit en thuis


Kennismaken

Samenstellen van uw maatwerkreis

Offerte op maat

Dag van vertrek; begeleiding vanaf de luchthaven in Nederland

Tijdens de gehele reis 24/7 begeleiding en beschikbaar

Begeleiding terug naar Nederland